Boney M – Gold – 20 super Hits


De multe ori mi-am auzit parintii vorbind despre muzica celor de la Boney  M.Si din curiozitate,am cautat informatii despre ei,am facut rost de un Greatest Hits si am ascultat.Ce-am descoperit?O intreaga generatie in 20 de melodii.

Trupa Boney M a luat nastere in 1975 si este considerata una din fortele din spatele disco-ului aniilor ’70.Formata din 4 membrii, Bobby Farrell,Liz Mitchell,Maizie Williams si Marcia Barrett,trupa a avut un succes imens in anii ’70 si inceputul aniilor ’80.Iar aceasta compilatie o dovedeste.

Format din 20 de melodii ,albumul  a fost  lansat in 1992 si e cel mai simplu album.Cand spun asta ma refer ca prezinta doar single-urile de succes ale acestei trupe si nu ne oboseste,pe noi ,ce tocmai descoperim trupa,cu melodii nelansate anterior sau alte astfel de lucruri,prezente pe alte compilatii.

Nu sunt neaparat un fan al Boney M.Dar muzica lor mi se pare potrivita pentru o petrecere in Caraibe sau o petrecere pe un vas de croaziera:)).Am o viziunea mai ciudata,dar ritmurile melodiilor si parca atmosfera exotica eliberata de ele,la asta ma duc cu gandul.

Trupa a luat sfarsit in 1986.Intreaga atmosfera de anii ’70,disparuse, iar melodiile lor nu mai ajungeau in topuri si nu mai erau de succes.Dar cred ca 10 ani de succes si faima au facut din aceasta trupa una reprezentanta aniilor ’70 si una legendara.

Trecem la top,care sincer a fost destul de dificil de realizat pentru ca in jur de 10 melodii de pe acest album,sunt incredibile :

  • „Rasputin” – melodia ,lansata in 1978,face referire la „prietenul” familiei imperiale rusesti de la inceputul secolului 20.Melodia imprumuta niste segemnte din diverse melodii folclorice rusesti si turce.O melodie interesanta.
  • „Daddy Cool” – melodia asta este un exemplu perfect a aniilor ’70.Iar in video-ul de mai jos…se observa diverse elemente „la moda” la acea vreme.Interesanta aceasta excursie in trecut:)).
  • „No Woman No Cry” – Desi este un remake al melodiei lui Bob Marley,melodia este uimitoare.Iar cei de la Boney M. au facut o treaba buna cu melodia asta.
  • „Hooray! Hooray! It’s a Holi-Holiday” – Melodia asta este un hit de vara[Al aniilor ’70,dar tot hit ramane:))].Imi place tonul jamaican al melodiei.Cu siguranta una din acele melodii cantate des pe un vas de croaziera.
  • „Rivers of Babylon” – Una din cele mai cunoscute melodii de la ei.O melodie pura,plina de dragoste si ceva tipic aniilor ’70.Si sincer,cred ca e melodia mea favorita de la ei.Versurile melodiei sunt luate din Psalmul 137 care vorbeste despre exilul evreiilor dupa cucerirea Ierusalimului in 586 BC.O melodie religioasa,dar superba.

Albumul mai are si un remix al celor mai cunoscute melodii de la ei.Un remix reusit si placut.Boney M. clar reprezinta un simbol al aniilor ’70 si ai epocii disco.Trupa a avut succes mai ales in UK dar si in Africa de Sud si a vandut ,pe parcursul intregii sale existente ,aproape 140 de milioane de cd-uri.O adevarata realizare pentru o trupa cu adevarat legendara.

Reclame

Un gând despre „Boney M – Gold – 20 super Hits

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s